Tillemans Tailors presenteert: Unicorn Rally

Tillemans Tailers in Hoorn presenteert de opvolger van de Dijktochdt (Met DT). Deze Dijktochdt werd voor het laatst gehouden op 21 april 2013. “Door de drukte is een rally in 2014 uitgebleven.” Vertelde Jorg Tillemans ons. Gelukkig wordt de rally voortgezet. Maar dit keer wel met een andere naam…

Tillemans Unicorn Rally

De Unicorn Rally vindt plaats op zondag 4 oktober. Deze dag beloofd een mooie maar vooral gezellige dag te worden. Iedereen kan daarom ook mee doen. Ook al bent u geen autoliefhebber maar houdt u wel van een lekker dagje weg met een heerlijke lunch dan kunt u meedoen. De Rally zal net als voorgaande jaren op de West-Friese Omringdijk plaats vinden. Deze dijk is 126 KM lang. Een lange tocht dus om heerlijk te genieten.

Wat voor auto’s rijden met de Tillemans Unicorn Rally mee?

De deelnemende auto’s worden in 3 categorieën ingedeeld:

  • “Oldtimers”
  • “Cabrio’s”
  • “De Dagelijkse Auto”

“De Dagelijkse Auto” is nogal een ruim begrip. Voor sommige onder ons, is de dagelijkse auto een Ferrari. Maar alle auto’s zijn welkom. Zo rijden er allerlei auto’s mee met de Rally. Enkele verwachte auto’s zijn bijvoorbeeld een klassieke Rolls Royce, een Alfa Romeo cabrio en een Porche Boxter.

De Start

De deelnemers worden om 10.00 uur verwacht bij Brasserie ’t Oosterplein op het Kleine oost 37-39. Na het eerste kopje koffie start de rally over de Omringdijk.

De Lunch

De overheerlijke lunch zal genuttigd worden in het sfeervolle restaurant ’t Anker in Kolhorn. Kolhorn ligt ongeveer op de helft van de route.

De Finish

De Rally finisht met een gezellige borrel bij Saalig in Wognum. Bij dit restaurant wordt tevens de prijsuitreiking gehouden. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Zo heb je de volgende categorieën:

  • Best Equipe; de mooiste/origineelste/gaafste 2 persoons auto
  • Best Dressed; de mooist geklede deelnemer
  • Best Car; de mooiste/origineelste/gaafste deelnemende auto
  • Worst Scenario; de deelnemer met de meeste pech (bijvoorbeeld de sleutels in de auto laten zitten en vervolgens de deur dichtgooien) krijgt deze geweldige prijs uitgereikt.

 

Het goede doel

De Unicorn Rally is niet alleen een leuk dagje uit, er wordt ook aandacht besteed aan een goed doel, namelijk: Dorcas. Tijdens de Rally is er de mogelijkheid om oude spullen van zolder mee te nemen en deze te doneren aan het goede doel.

Wat is Dorcas?

Tillemans vindt het onderscheidend vermogen sterk: samen doen, niet alleen het doorgeefluik zijn van een opbrengst voor een project. De verbondenheid met de mensen die het minder hebben in onze maatschappij is groot. Dorcas gaat voor de mensen in nood. Het is een Christelijk internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Om de allerarmsten te kunnen helpen, is ook in eigen land betrokkenheid en draagvlak nodig. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Met duizenden vrijwilligers in het land en het hoofdkantoor in Andijk worden de armste in Oost-Europa en Afrika voorzien van de meest elementaire levensbehoeften. Daarnaast worden er vele structurele projecten op het gebied van landbouw, huizenbouw, water en gezondheid opgezet.

Voor meer informatie kunt u naar de website gaan van Tillemans Tailors [klik hier]

IMG_8369 (2)