Verkiezing Hoornse Vrijwilligersprijs

De Hoornse vrijwilligersprijs is een nieuw initiatief, deze week gestart. De bedoeling van de prijs: waardering uitspreken voor vrijwilligers. Veel mensen in Hoorn doen vrijwilligerswerk. Die verdienen een pluim! Iedereen in Hoorn kan z’n favoriete vrijwilliger, vrijwilligersproject of junior vrijwilliger nomineren voor de prijs.

De verkiezing is een initiatief van Vrijwilligerspunt, SESH, Oosterkerk, Radio Bontekoe en Jos Kamminga. Het initiatief wordt gesteund door gulle sponsors zoals Gemeente Hoorn, Oosterkerk, Vlasman Catering, BakkersAtelier, SESH, Cinema Oostereiland, Manifesto en Een Woord Een Woord.

Iedereen kan meedoen

Wie wint de Hoornse vrijwilligersprijs? Dat bepalen alle mensen in Hoorn met elkaar. Aan het begin van de wedstrijd kunnen zij vrijwilligers nomineren. Dat kunnen vrijwilligersprojecten zijn, van stichtingen, verenigingen of burgers, maar het kunnen ook individuele vrijwilligers zijn. Er is een speciale categorie voor jonge vrijwilligers, tot achttien jaar. Nomineren kan tot 7 november.

Daarna brengt een jury de lijst met nominaties terug tot een shortlist. Op deze vrijwilligers kan vanaf 10 november worden gestemd. De meeste stemmen gelden! De winnende vrijwilligers worden gehuldigd tijdens de nationale vrijwilligersdag op 7 december 2016. Voor de winnaars zijn prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsors.

Doe mee

Iedereen kan één of meer vrijwilligers nomineren. Het is heel makkelijk: vul het online formulier in op www.hoornsevrijwilligersprijs.nl en klaar!
Er zijn drie categorieën:

  • Vrijwilliger van het Jaar
  • Vrijwilligersproject van het Jaar
  • Junior Vrijwilliger van het Jaar

vrijwilligersprijshoorn-2