Oldtimers in Hoorn

Bent u liefhebber van oldtimers, dan bent op 28 augustus in het centrum van Hoorn op het juiste adres. Op zondag komen maar liefst 150 oldtimers samen, verspreid over de gehele binnenstad. Een groot aantal deelnemers is afkomstig uit de regio maar er komen deelnemers met hele bijzondere auto’s uit het hele land naar Hoorn!

Tussen 12.00 en 17.00 uur kunt u de oldtimers vinden in de belangrijkste winkelstraten (Grote Noord, Roode Steen, Nieuwstraat, Gouw en Gedempte Turfhaven). Voor de liefhebber wordt ’s morgens een rondrit voorafgaand aan de show georganiseerd. Er is ook een vakjury aanwezig die prijzen toekent. Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën, van voor 1945, periode 1946-1965 en periode 1966-1986. De jury kent prijzen toe naar eigen inzicht, dus bijvoorbeeld voor het origineelste geheel, best gerestaureerde auto of het mooiste geheel van eigenaar/auto.
De show wordt rond vier uur afgesloten met een defilé over de Gedempte Turfhaven waarbij de deelnemers op de foto gaan met Marilyn Monroe lookalike Debra Bakker.

Deze zondag is het tevens koopzondag en zijn alle winkels in het centrum ook open.

oldtimers- oorn