Vinyl trekt veel toeristen naar binnenstad Hoorn

De jaarlijkse vinylplaten- en cd markt Hoorn vindt dit jaar plaats op woensdag 6 juli. Die dag staan er naast de traditionele curiosamarkt ruim 60 stands vol met muziek in de binnenstad. Vinyl platen zijn weer ongekend populair en alle muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van deze beurs waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles en cd’s aanbieden. Mede gezien de hernieuwde belangstelling voor vinylplaten zal de muziekbeurs veel muziekliefhebbers en toeristen naar Hoorn trekken.WOENSDAGMARKT

De platenverzamelaar van nu voldoet allang niet meer aan het stereotype van de onverzorgde oudere man met het flodderige linnen tasje om zijn schouder. Fanatieke platenjagers mengen zich met vrolijke dagjesmensen die zich tussen gelijkgestemden in de vinyldroom willen wentelen. Steeds meer vrije vogels, jonge vrouwen en hippe danstypes zijn hier op zoek naar dat ene plaatje dat hun leven leuker en spannender gaat maken. Kom gerust naar de Platen en CD markt in Hoorn, want hier staat de vinylplaat altijd in het zonnetje en krijgen bijzondere, onafhankelijk uitgebrachte of juist in grote oplage geperste platen de aandacht die ze verdienen. Vinyl is, net als diamanten, voor altijd.

Alle muzikale stijlen zijn vertegenwoordigd, zowel op cd als op de plaat. Van rock ‘n roll tot dance, van soul tot heavy metal en van punk tot country. Naast tienduizenden platen en cd’s zijn er op de platenbeurs in Hoorn ook weer popmemorabilia, tijdschriften, foto’s en posters te vinden.

Naast deze beurs op de Nieuwstraat, Gouw en (deels) Gedempte Turfhaven is er natuurlijk ook de curiosa en kunstmarkt op Breed, Gedempte Turfhaven en Grote Noord op de Roode Steen kunt u terecht voor de wekelijkse Proef en Beleefmarkt.

Voor meer informatie over evenementen en activiteiten in de Hoornse binnenstad verwijzen wij u naar de website www.mooihoorn.nl