“Humoristische kunstwerken zijn het leukst”

Wim Zwijsen is samen met zijn vrouw Helma van Kleinwee de trotse eigenaar van ‘Galerie Wim Zwijsen’ aan de Mosterdsteeg 8 in Hoorn. In de winter maanden stellen zij werken van andere kunstenaars tentoon, in de zomer vind je hier hun eigen kunstwerken. Wim en Helma zijn recent begonnen met het geven van workshops. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de workshops die Wim en Helma geven.

Compositie in kunstwerken

Tijdens de workshop in compositie wordt verteld wat compositie is en wordt uitgelegd waarom dit van belang is. Dankzij de door Wim bedachte doe-opdrachten krijgt u door hoe u een evenwichtige compositie kan toepassen in uw eigen werk. Dankzij composities kunt u mensen op verschillende manieren naar uw schilderij/kunstwerken laten kijken.

‘Baby Shower’

‘Baby Shower’ is een nieuwe manier om de kinderkamer wat op te vrolijken. Hierbij schilderen vrienden en/of familie van de (aanstaande) ouders een klein schilderij. Dit schilderij laat zien hoe zij over het kind denken. Dankzij Helma van Kleinwee worden deze schilderijtjes samengevoegd tot een geheel en kan het eindresultaat op de kinderkamer gehangen worden.

kunstwerken

“Dit ben ik!”

Dit leuke idee om een soort familiestuk te creëren is iets wat ik zelf vaker tegen ben gekomen. Het werkt in principe hetzelfde als bij de ‘Baby Shower’. Alle familieleden moeten hun visie van zichzelf op het witte doek zetten. Als iedereen dit gedaan heeft wordt dit door Wim Zwijsen samengevoegd tot een groot schilderij. Het leuke hiervan is dat iedereen kan zeggen “dit ben ik!”.

Wilt u meer weten over workshops bij Galerie Zwijsen? Bezoek de website www.galeriezwijsen.nl/workshops of loop eens langs bij de Mosterdsteeg nummer 8!