Een nieuwe kaaswinkel in Hoorn!

De nieuwste kaaswinkel in Hoorn is geopend en verkoopt maar liefst 180 soorten kaas. Van Gouda tot Cheddar en verse Geitenkaas tot Burrata, waaronder ook biologische varianten.

De kaaswinkel in Hoorn

De winkel, gevestigd op de Gedempte Turfhaven en genaamd ‘De WestFrieschlander’, is een kaaswinkel die begin september haar deuren geopend heeft. De kaaswinkel in Hoorn is een onderdeel van World Wide Cheese. De liefde voor kaas proberen de werknemers zo goed mogelijk over te brengen op haar klanten. Op deze manier heeft Hoorn er een excentrieke kaaswinkel bij.

Onderscheid van de rest

Opboksen tegen de grotere jongens zoals Albert Heijn, DEEN en Jumbo, daar denkt de eigenaar van de WestFrieschLander, Albert Roozendaal, niet aan. Hij is namelijk van mening dat er geen vergelijking mogelijk is tussen echte kaaswinkels en supermarkten. Supermarkten verkopen voorgesneden en voorverpakte kaas, terwijl kaaswinkels ‘vers van de kaasschaaf’ verkopen. De heer Roozendaal kijkt dus totaal niet om naar ‘de grotere jongens’.

westfriese_logo

Kaaspakketten

Jezelf onderscheiden doe je ook door iets extra’s te doen. Zo levert De WestFrieschLander een innovatieve dienst: het maken van kaaspakketten. Verjaardagen, bedrijfsfeesten, bruiloften, noem het maar op en de WestFrieschLander stelt een geschikt kaaspakket voor u samen.

De WestFrieschLander

De WestFrieschlander is het huismerk van de winkel. Deze nieuwe kaas is gelanceerd in 2015 en is afkomstig van de veehouderij van de familie Hoebe. De West-Friese gastvrijheid is terug te vinden in de naam van de veehouderij: PLEXAT, wat letterlijk
‘plek zat’ betekent.

Wij kregen, toen wij bij de nieuwe kaaswinkel in Hoorn binnen stapte, het genoegen om de WestFrieschlander Mild Gerijpt te proeven en het was erg lekker! De lekkere nasmaak bleef hangen, wat ik persoonlijk een pluspunt vind.

World Wide Cheese

World Wide Cheese is een familie bedrijf dat zich vanaf 1985 al specialiseert in kaas. Het import en export bedrijf is overal op de wereld te vinden. Een aantal jaar geleden stond Albert Roozendaal nog op de Noordermarkt in Amsterdam. Hier werd in de vroege morgen de markt opgebouwd en tot in de late uurtjes mooie stukjes kaas verkocht.

Eigen merken

Naast de 180 soorten verkopen ze ook hun eigen gemaakte kaas. De net nieuwe kaas ‘de Westfrieschlander’, Cheese Lovers, Bettine, Holland Bio Organic en Herman Farmers Cheese. Zelfs als u een kaas zoekt die ze niet in hun assortiment hebben, zullen ze hun best doen om u alsnog te voorzien van dit product.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van De WestFrieschlander: http://www.westfrieschlander.nl/

Kaaswinkel in Hoorn
Kaaswinkel in Hoorn