Beleef de laatste Kaasmarkt in Hoorn

In de 19de eeuw was dit één van de grootste kaasmarkten van Noord-Holland. Tegenwoordig wordt tijdens zomermaanden de markt herleeft. Iedere donderdag ligt het hele plein vol met Beemsterkaas. De kaasmarkt van Hoorn vertelt in samenwerking met Beemsterkaas een stuk geschiedenis in theatervorm met een marktmeester, kaaszetter, kaasdragers, handelaren, kaasmeisjes, boeren en paard en wagen.

Op donderdagmiddag is er kaasmarkt en ruim een uur entertainment dat u niet mag missen. Wil je de kaasmarkt zelf nog meemaken, de laatste kaasmarkt dit jaar is op 3 september. De kaasmarkt is ook zeer geschikt voor een dagje uit met kinderen.

De toegang tot Kaasmarkt Hoorn is gratis. Na je bezoek aan de kaasmarkt kun je in de gezellige binnenstad een stadswandeling maken, winkelen of een bezoek brengen aan de vele restaurants, cafés, musea of winkels in Hoorn. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website: http://www.cheesemarkethoorn.com/

Wij hebben donderdag 27 augustus de kaasmarkt nog mee gemaakt. Ondanks het met bakken uit de lucht kwam, hebben we nog een paar leuke fotootjes kunnen schieten..

Kaasmarkt Hoorn

Kaasmark Hoorn