Nieuwe bioscoop JT Hoorn

cs_FS20140625Op 2 juli 2014 is de nieuwe bioscoop JT Hoorn geopend. Hoe gaat het nu met de Bioscoop? De zaken gaan goed in de nieuwe JT bioscoop in Hoorn. In de eerste maand haalden de bioscoop al de 25.000e bezoeker. De bioscoop trok in het begin meteen al gemiddeld zo’n 1000 bezoekers per dag en dat was boven de verwachting. De bioscoop trekt niet alleen maar mensen uit de omgeving van Hoorn aan, maar zo komen er ook veel mensen uit de buurt van Enkhuizen, Purmerend en Schagen.  De mooie bezoekers aantal in Hoorn leidt wel tot een daling in de JT bioscopen in Purmerend en Heerhugowaard.

De JT bioscoop bevindt zich in het Van der Valk hotel met de unieke combinatie tussen bioscoop, casino, restaurant en hotel. Het hotel zit aan snelweg van de A7 en is daardoor makkelijk bereikbaar. De bioscoop heeft 5 verschillende filmzalen met in totaal bijna 900 plaatsen;

Bioscoopzaal 1 met 160 plaatsen
Bioscoopzaal 4 met 120 plaatsen
Bioscoopzaal 5 met 145 plaatsen
Bioscoopzaal 6 met 145 plaatsen
Bioscoopzaal 7 met 325 plaatsen

Als je de nieuwste bioscoophits wilde zien, was je aangewezen op de bioscopen van Purmerend of Heerhugowaard. Maar vanaf nu kunnen we weer in Hoorn naar de bioscoop. En niet zomaar een bioscoop, alle nieuwste technologie zijn beschikbaar voor een ultieme bioscoopervaring. Natuurlijk zijn de films in 3d te bewonderen. Maar Hoorn is ook een van de zes bioscopen in Nederland met een Atmos geluidssysteem. Niet alleen komt het geluid van de voor- en zijkant, er zijn ook boxen in het plafond geplaatst. Daarnaast hebben enkele zalen ook D-BOX stoelen beschikbaar. Deze stoelen worden aangestuurd door de film en reageren op beeld en geluid. Dit alles zorgt er voor zodat het lijkt alsof je nog meer in de film zit.

Voor de bioscoop agenda Hoorn, ga naar https://www.jt.nl/bioscopen/hoorn.

In een ver verleden waren er in Hoorn maar liefst drie bioscopen te vinden. Het Filmhuis, toen nog gevestigd in de achterstraat achter de HEMA, en Bioscoop Victoria en Winston op het Grote Noord. Victoria had twee zalen, de tweede zal was alleen benaderbaar vanaf Het Achterom. Victoria heeft zelf haar deuren gesloten, Bioscoop Winston had een droeviger einde. Ruim voor het begin van de voorstelling was er een bioscoopganger in een lange jas. Deze had waarschijnlijk jerrycans met benzine meegenomen, want niet veel later brandde alles af. Het pand is herbouwd en ter nagedachtenis aan het erfgoed is de horecazaak nu genaamd Grandcafe Winston.

We vlakken natuurlijk niet Cinema Oostereiland uit, het voormalig Filmhuis Hoorn. Ook zij beschikken over uitstekende zalen en draaien bijzondere films. Voor de agenda van Cinema Oostereiland, ga naar http://www.cinemaoostereiland.nl/.