Brasserie ’t Oosterplein

Brasserie Het Oosterplein Hoorn
Het restaurant naast de Oosterpoort bestaat al jaren. Sinds kort heeft het een nieuwe naam, Brasserie ’t Oosterplein. Eigenaar Jeroen Dijkstra werkt al lang in de zaak en voert met deze naamswijziging zijn eigen visie door. Voorop staat nog steeds goed eten in een gezellige ongedwongen sfeer.

Brasserie ’t Oosterplein
Kleine Oost 37-39
1621 GR Hoorn
Reserveer 0229 299110
Email info@oosterplein.nl
Website www.oosterplein.nl

Geschiedenis

Voor wie lang geleden uit eten ging, kent het misschien nog onder de naam La Porte de l’Est. Nadat het een tijd had leeg gestaan, zag Katinka van Amstel hier een toekomst in. De hele tent werd opgefrist en kreeg een hip en modern uiterlijk. De naam van het restaurant werd Eten en zo! en was een aanwinst voor de restaurants in Hoorn. Enkele jaren later kwam Arnoud Ruiter met zijn plan. Naast dat hij het restaurant knusser maakte, richtte hij zijn focus ook op de tuin. De naam werd dan ook omgedoopt tot Brasserie Buiten. Met een buitenkeuken, overdekking en terrasheaters was het hier prima vertoeven. Daarnaast wist hij ook vele partijen te trekken. De afgelopen jaren was het restaurant regelmatig het toneel voor menig jubileum of huwelijksfeest. Arnoud kreeg de kans om op een unieke locatie in Hoorn iets nieuws op te zetten, Oranje Buiten. Het restaurant liet hij in vertrouwde handen over, namelijk zijn chef Jeroen Dijkstra. Jeroen heeft direct zijn eigen touch gegeven aan de zaak. De tafels zijn strak gedekt, het is lichter en ruimer. De gezelligheid die het restaurant had, heeft een chic tintje gekregen. En om de transformatie compleet te maken, is nu ook de naam van het restaurant aangepast. Vanaf nu kunt u voor lekker uit eten in Hoorn terecht bij Brasserie ’t Oosterplein.

Restaurants in Hoorn

Hoorn telt een groot aantal restaurants en mag zich gerust een culinaire stad noemen. De meeste restaurants hebben al jaren geleden hun naam gemaakt. Een enkele keer ontstaat er een nieuw project en helaas verdwijnt er af en toe ook weer een speler van het toneel. Maar al met al heb je in Hoorn een rijke keuze voor als je uit eten wilt. Brasserie ’t Oosterplein vult hier een welkome aanvulling op.

inoudeansichten oosterpoort hoorn

Deze oude ansichtkaart vond ik op inoudeansichten.nl. De foto dateert uit 1906 en omdat de bomen allemaal kaal zijn, is achter de Oosterpoort het karakteristieke pand goed te zien. Op dezelfde manier is de brasserie in de achtergrond verwerkt. Iets anders wat me trouwens opviel was het ontbreken van de toren aan de rechterkant van de poot. Deze is er blijkbaar later aan toegevoegd om de bovenwoning toegankelijker te maken en is niet authentiek.