Sport in Hoorn

Hoorn kent een groot aantal sportverenigingen, voor iedereen is er wel wat te doen. Of je nu van individuele sporten houdt, van teamsporten of van gezelligheidssporten. Een of twee voetbal verenigingen of tennis verenigingen weet iedereen wel op te noemen. Maar er zijn ook heel wat kleinere verenigingen voor sporten die de moeite waard zijn. Wat dacht je van handboogschieten of duiken?

Ook vanuit de Gemeente Hoorn wordt er veel gedaan om de sport onder de jeugd te bevorderen. Zo organiseert Sportopbouwwerk Hoorn diverse activiteiten gedurende het hele jaar. En er bestaat de Jeugdsportpas, hiermee kunnen basisschoolleerlingen gratis kennis maken met diverse sporten, zonder direct lid te hoeven worden.

Een overzicht van alle sportactiviteiten in Hoorn vind je op de website Hoornsport.nl. Hoornsport is opgericht in 1998 als studieproject voor de Hogeschool Alkmaar. In die tijd waren er nog weinig websites, laat staan voor sportverenigingen. Hoornsport was een verzamelpunt waar sportverenigingen en sportscholen zich gratis konden profileren. Alle sportverenigingen waren gegroepeerd per sport en per sportvereniging kon je een stukje lezen over de club. Tegenwoordig hebben de meeste verengingen zelf een internetsite. Op Hoornsport vind je nu een overzicht van alle sportverenigingen en sportscholen in Hoorn. Deze zijn onderverdeeld in maar liefst 40 categorieën, van atletiek tot zwemmen. Ook de watersport heeft een vaste plaats op deze website.