Bouwjaar gebouwen Hoorn in kaart

kaart hoorn bouwjaren

Waag Society – Institute for art, science and technology – is een pionier op het gebied van digitale media. In de afgelopen 19 jaar heeft de stichting zich ontwikkeld tot een instituut van internationale statuur, een platform voor artistiek onderzoek, een katalysator van experimenten en evenementen en een broedplaats voor culturele en sociale innovatie. Zij hebben een interactieve kaart van Nederland ontwikkeld waar alle gebouwen zijn ingekleurd naar bouwjaar. De gegevens komen uit het kadaster en ieder bouwperiode heeft een eigen kleur gekregen. Dit levert een kleurig plaatje op en laat goed zien hoe oud de gebouwen in Hoorn zijn.

De afbeeldingen zijn ook in hoge resolutie te bestellen als prints op http://waagsociety.werkaandemuur.nl/.